DAG SYTTEN - LandingsHJULFnuglys


Det er den syttende dag i nonnijulen, og i dag dukker det andet julepyntedyr op.

Dagen igennem begynder sneen at smelte af trætoppene, eftersom det er på den tid at solen bliver træt af at ryste hele dagen og skruer lidt op for varmen. Selvfølgelig smelter sneen også lidt anderledes i det usædvanligt varme vejr, nærmest som en slags voks. Så når sneen på trætoppene smelter, drypper og stænker det ned på den kolde sne nedenunder, hvor den køler til en slags stearinlys-lignende bunker. Efter en dag er der mange tusinde af den slags bunker overalt i Nonnisense, og når solen endelig går ned og lyset forsvinder, begynder de at bevæge sig. Først blinker de. Så nyser de, klukker 'undskyld' og smiler. Derefter strækker to arme sig ud, og to voksben løfter dem fra den kolde sne. Til sidst dukker en voksdækket væge ud af toppen af deres hoveder og bliver tændt. Og det er ikke spor mærkeligt overhovedet, vel?

I modsætning til en normal flamme, så er denne her iskold. Iskold på den måde, at hvis du slikkede på den, ville du blive nødt til at vente til sommer før du kunne få din tunge tilbage. Så her har vi altså en iskold flamme, der brænder stærkere og stærkere, og når den gør det, tager lyset form af et snefnug. Og disse frosne, glødende snefnug flyver gennem luften og lyser landskabet op, hvor de kommer frem, hvilket gør det til den lyseste nat i nonnijulen. Det er et meget smukt syn.

Og hvor er de på vej hen? Hvad enten de driver med vinden eller på ren vilje, så flyver disse tusinder af kolde snefnuglys af sted til der hvor solen putter sig for at få en god nats søvn, hvilket den selvfølgelig ikke får den nat. Det er fordi alle lysene skinner, og de meget, meget kolde snefnug sniger sig ind i solens soveværelse, hvilket gør det meget vanskeligt for den at sove. Behøver jeg at sige, at solen finder sig i de kolde dage fra nu af og indtil vinteren er færdig med at være vinter? Til gengæld lader fnuglysene solen få sin velfortjente søvn.
 

 Hjem | Bøger | Skole | Nonnipedia | Sjov Mor & Far | Om Nonni | Kontakt© 2001-2016 Robert Mihaere. All Rights Reserved.