DAG ATTEN - SkateboardHJULPynteplante


På den attende dag i nonnijulen begynder den mest mageløse plante at vokse op af sneen, der dækker landet i Nonnisense. Det er pynteplanten, og den er det tredje og sidste julepyntenonnidyr, der dukker op i nonnijulen.

Ja, i stedet for en blomst har pynteplanten et stort dekoreret boldlignende hoved og i stedet for at have store grønne blade har den lange glitrende lametta-arme-tingester. Disse smukke julepyntenonnidyr er meget eftertragtede blandt nonnidyrene, fordi de er den perfekte dekoration til huset. Så mange af dem dukker op over det hele, at det praktisk taget er umuligt at tælle hvor mange der er, hvilket burde betyde, at der var nok til at alle nonnidyrene kunne udsmykke deres huse 25 gange. Og det kunne de... hvis altså det var let at få fat i pynteplanterne.

Men altså, hvor svært kan det være at gå ud og plukke en af disse pynteplanter, som bare står der og smiler til alle, der går forbi? Ja, du kan jo prøve at plukke dem, men så må du fange en som sover, for ellers får du ikke meget held med dig. Hvorfor? Ja, disse her lange lametta-arme er ikke bare til pynt. De kan også strække ud og gribe fat i træernes grene, som de hiver sig op i og trækker sig selv op med rode, hvorpå de svinger rundt om træet og planter sig selv på et nyt sted. Den smarteste måde er at komme med en potte fuld af frisk, varm muldjord med knuste stykker slikstok blandet i. Så vil en høflig invitation til at tilbringe de næste par dage af nonnijulen i dit hus næsten altid resultere i, at pynteplanten hiver sig selv op med rode og planter sig i potte med varm jord. Så er det bare at få dem med hjem, så de kan strække deres lametta-arme ud og pynte rummet, som de står i, noget så smukt.

Som i de fleste situationer i Nonnisense kommer man langt med at være høflig, når man vil nyde julen i veludsmykkede omgivelser. Men Pynteplanten er der kun et lille stykke tid, for de får andre opgaver i løbet af tre dages tid... nonnijule-opgaver.


Klik her for den PyntePlante pdf

 

 Hjem | Bøger | Skole | Nonnipedia | Sjov Mor & Far | Om Nonni | Kontakt© 2001-2016 Robert Mihaere. All Rights Reserved.