DAG ENOGTYVE - FireHJULHjuletræ


Den enogtyvende dag i nonnijulen er en meget speciel dag, og en dag hvor alle nonnidyr holder deres fordøre åbne. Selv de gnavne nonnidyr, som holder dem lukket for at holde uønskede gæster ude. Og det er alt sammen fordi det er i dag, hjuletræerne kommer.

Men først lovede jeg at fortælle dig om den meget specielle plet, som julestjernerne pegede på i går nat. Stedet er forskelligt fra år til år, men det er altid et særlig stort minibjerg af sne, og ikke lang tid efter at den tyvende dag i nonnijulen bliver til den enogtyvende, starter en stille rumlen et sted dybt, dybt neden under snebunken. Den rumlende lyd vokser og vokser indtil der, næsten uden varsel, bryder hundreder og atter hundreder af hjuletræer frem og forårsager en sneeksplosion som sender sne så højt op, at det er lige som om det sneede når den falder ned igen.

Et hjuletræ har en tyk stamme med mange grene og i stedet for nåle er det dækket i alskens slags hjul, og foden af stammen har et meget bredt vinterdæk, som er perfekt egnet til at smutte gennem sneen. Nu er der jo aldrig nogen, der har hævdet, at et hjuletræ var særligt kønt at se på. Usædvanligt, ja, men kønt? Ikke rigtigt. Men det er derfor dørene i alle hjem er åbne. For når de hundreder og atter hundreder af hjuletræer ræser gennem Nonnisense, bliver de kønnere og kønnere mens de kører. De første dyr, der når dem, er slikstokslangerne, som slynger sig op af træstammen og vikler sig rundt om hjulene. De næste er fnuglysene, som kaster sig over de hurtige træer og klistrer deres voksfyldte kroppe fast til endnu flere hjul og dækker dem i et blødt lag af glødende, iskolde snefnug. De tredje er pynteplanterne, som svinger sig ud af de huse, de har pyntet i, for at vikle deres flitterstadsarme rundt om træerne. Når natten falder på og de flyvende felys dukker op, bruger pynteplanterne deres flitterstads til at samle kæder af dem for at dekorere hjuletræet endnu mere.

Men hvad er et hjuletræ uden en stjerne? Tja, det er jo så et hjuletræ uden en stjerne, selvfølgelig, men heldigvis forlader babystjernerne himmelen for at sætte sig til rette i toppen af de hurtige træer, og så er hjuletræspyntningen færdig.

Og mens alt dette er stået på, har træerne gjort det meget vigtige, som de har til opgave, nemlig at rydde vejen til alle hjemmene i Nonnisense. Hvorfor dette er deres opgave… jo, for hvis de ikke gjorde det, så ville det, der sker om to dage ikke kunne ske, og det ville være trist. Men de er færdige nu, og når hjuletræerne er færdige med at lave spor, finder de det perfekte sted at plante sig selv, og der bliver de indtil det er tid til at køre igen.Klik her for den Hjuletrae pdf


 

 Hjem | Bøger | Skole | Nonnipedia | Sjov Mor & Far | Om Nonni | Kontakt© 2001-2016 Robert Mihaere. All Rights Reserved.