DAG SYV - PlanetHJULNissespande


I dag er det den syvende dag i nonnijulen, og du ved hvad det betyder. Nissespande. Disse spandelignende nonnidyr har nisseskæg, spidse nisseører, og et par ben - men ingen hænder. Det er de manglende hænder som gør det så svært for dem at fange deres hatte hvert år, når rensfluerne snupper dem. Og det er derfor det tager dem et par dage endelig at få fat på dem.

Nå, men nissespandene ELSKER nonnijulen og mener at alle andre også skal elske den. Faktisk elsker de nonnijul så meget, at de er allergiske over for alle, som ikke elsker nonnijul. Hvis et nonnidyr i nærheden ikke elsker nonnijul, begynder nissespandene at snøfte og hoste, og al den snøften og hosten bliver værre og værre jo tættere på de kommer. Ingen kan lide at være forkølede, og nissespandene er ingen undtagelse. Hvad der dog er usædvanligt er, at nissespandene har en kur mod deres allergi i deres spandeformede hoveder. Når en nissespand står ansigt til ansigt med et nonnidyr, de er allergiske overfor, begynder deres nissespidsehuer på magisk vis at svæve over deres hoveder, og inden i deres spande begynder en glitrende mikstur at gløde. Og så, uden varsel, nyser nissespanden, men eftersom de ikke har nogen næse at nyse igennem, så skyder nyset ud af deres spandehoved og dækker nonnidyret i den glitrende mikstur.

Så sker der noget vidunderligt: at nonnidyret pludselig elsker nonnijul næsten lige så meget som den nissespand, der nyste på dem. Så hvis du møder nogen, der ikke elsker nonnijul, vil jeg kraftigt foreslå at du ikke nyser på dem, men hvis du møder en nissespand, kunne du måske give den deres adresse.

 

 Hjem | Bøger | Skole | Nonnipedia | Sjov Mor & Far | Om Nonni | Kontakt© 2001-2016 Robert Mihaere. All Rights Reserved.