DAG ET - PizzaHJULKristtornekanin


Den første dag i nonnijulen er naturligvis en glædens dag. Både unge og gamle nonnidyr har glædet sig til den, men det er også en dag hvor man skal være forsigtig, når man går gennem landskabet.

Ingen behøver en kalender for at vide, hvornår det er den første dag i nonnijulen, for det er også den først dag med snevejr. Ja, præcis på det tredje traskende træskotramp begynder sneen at dække landene i Nonnisense. Men det er ikke derfor, man skal være forsigtig.

Nej, det er fordi kristtornekaninerne begynder at komme ud af deres huler så snart sneen har nedkølet jorden. Disse vinterelskende nonnidyr har hoved, krop og poter som en kanin, men deres fødder er lange, spidse kristtorneblade, ligesom deres ører. Og der er DERFOR man skal passe på.

Ser du, det første der stikker op af sneen, når en kristtornekanin forlader sit bo, er dens meget spidse ører. Og fordi en kristtornekanin er fuldstændig hvid, er det meget svært at få øje på de skarpe ører. Ja, altså, de er ikke helt hvide, deres næse er faktisk et temmelig stort rødt kristtornebær, og deres hale er en klase af røde bær blandet med grønne kristtorneblade. Og de er også et meget vigtigt nonnidyr når det kommer til at skaffe gaver til nonnijul... men det må du vente med at høre mere om.

Så hvis du får sne hvor du er denne nonnijul, så hold øjnene åbne, når du går tur. Det kunne jo være et par næsten usynlige og meget spidse kristtornekaninører stak frem.

 
 

 Hjem | Bøger | Skole | Nonnipedia | Sjov Mor & Far | Om Nonni | Kontakt© 2001-2016 Robert Mihaere. All Rights Reserved.